DIATERMO MB 122 – mono-bipolar – 120 W
MB 122 është një njësi elektrokirurgjike HF e përshtatshme për të kryer elektrokirurgji monopolare ose bipolare të mesme.
Me zgjedhjen e mënyrave të funksionimit ato sigurojnë prerje të pastër, prerje të koaguluar, koagulim të detyruar, koagulim të butë dhe, me pincë, koagulim bipolar.
Lejohet përdorimi i pllakës neutrale të ndarë ose normale.
Teknologjia më e lartë: kjo pajisje me koncept të avancuar mundëson ndërhyrje kirurgjikale shumë profesionale falë veçorive ergonomike dhe të sigurisë që rrjedhin nga aparatet e teatrit me fuqi të lartë.
Siguri e plotë: Alarmi i qarkut të hapur (OC) paralajmëron përdoruesin se lidhja me pllakën neutrale nuk është bërë ose se kablloja është shkëputur ose pllaka neutrale nuk është në kontakt me pacientin.
Alarmi sinjalizohet nga një bip i ndërprerë së bashku me një dritë të kuqe ndezëse në panelin e përparmë. Në këtë rast emetimi i HF për funksionimin e prerjes dhe koagulimit është i fikur.
Alarmi OVT: njësia përfshin një paralajmërim të mbrojtjes së qarkut të brendshëm kur shpërndarja aktuale tejkalon.
Specifikimet teknike
• Fuqia minimale e parazgjedhur: 0
• Hapi i nivelit: 1
• Fuqia maksimale e daljes CUT (W): 120 250 Ohm
• Fuqia maksimale e daljes BLEND (W): 90 200 Ohm
• Fuqia maksimale e daljes COAG FORCED (W): 80 150 Ohm
• Fuqia maksimale e daljes COAG SOFT (W): 60 100 Ohm
• Fuqia maksimale e daljes BIPOLAR (W): 40 100 Ohm
• Frekuenca e punës: 600 kHz
• Pesha kg: 7
• Madhësia LxHxD mm: 260 x 110 x 265
• Tensioni i funksionimit (i ndërprerës): 115 -230
• Frekuenca e rrjetit (Hz): 50-60
• Siguresat 230Vac (5×20) KOHA: 2 x 3,15A
• Siguresat 115Vac (5×20) ME KOHA: 2 x 6,3A
• Fuqia e hyrjes elektrike (VA): 300
• Rryma e hyrjes elektrike (230 Vac) (A): 1,3
• Rryma e hyrjes elektrike (115 Vac) (A): 2,6
• Niveli i rregullueshëm i zërit me pesë hapa (nga 55- në 75dBA): PO
• Vetëkontroll: PO
• Paralajmërim për saktësinë e daljes së energjisë: PO
• Lejohet ndarja ose mosndarja e pllakës së pacientit: PO
• Ruajtja në gjendjen e fundit të punës: PO
• Klasa elektrike (EN60601 – 1): I CF
• MDD 93/42/EEC Klasa: II B
• Qarku i pacientit: F
Aksesorë standardë
• Dorezë MB me dy butona me një përdorim të vetëm
• Ndërprerës me këmbë operative MB 30577 (i përdorshëm si alternativë për dorezë)
• MB fl në pllakë neutrale me kabllo 30564
• Kit me 6 elektroda të shkurtra të autoklavueshme, diam. 2.4 mm
• Manuali i përdorimit: disponohet në GB, ES, IT, FR, PL.
• Kabllo rryme 2 m